ZAJMOVI HAMAG-BICRO-a

ESIF MIKRO ZAJAM I ESIF MALI ZAJAM ZA INVESTICIJE
(PRIVREMENO OBUSTAVLJENI)

ESIF investicijski zajmovi izvrsna su prilika kako za poduzetnike početnike ili one u nastajanju (sa planom osnivanja poduzeća), tako i za aktivne poduzetnike iz sektora mikro, malog i srednjeg poduzetništva. Uz najniže fiksne kamatne stope koje se kreću od 0,1%-0,5%, mogućnost počeka do godine dana, bez troškova obrade i/ili rezervacije sredstava te bez valutnog rizika, započeti ili unaprijediti poslovanje nikada nije bilo povoljnije i lakše. Dijele na dva podprograma – ESIF mikro zajam do 25.000,00 eura i ESIF mali zajam do 50.000,00 eura. Rok korištenja investicijskih ESIF zajmova je 6 mjeseci. Koriste se uglavnom za ulaganja u osnovna sredstva (nekretnine, oprema, uređaji, strojevi, alati itd.), pri čemu se do 30% iznosa zajma može alocirati u obrtna sredstva (likvidnost poduzeća).

 

ESIF MIKRO ZAJAM ZA OBRTNA SREDSTVA
(PRIVREMENO OBUSTAVLJEN)

Mikro zajam za obrtna sredstva odobrava se do iznosa od 25.000,00 eura, uz fiksne kamatne stope od 0,5%-1% i rokom korištenja od 3 mjeseca. Ovi krediti za likvidnost služe isključivo pokrivanju tekućih troškova poslovanja – najamnina, plaća (bruto), režija, sirovina, repromaterijala, zaliha itd., ovisno o vrsti poslovne aktivnosti.

 

ZAJMOVI ZA RURALNI RAZVOJ

Financijski instrumenti Mikro zajam za ruralni razvoj i Mali zajam za ruralni razvoj (privremeno obustavljen) namijenjeni su subjektima malog gospodarstva, te su sufinancirani iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. U okviru ovih Financijskih instrumenata subjektima malog gospodarstva u poljoprivrednom, prerađivačkom i šumarskom sektoru izravno se odobravaju zajmovi u skladu s uvjetima Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.. Uvjeti su slični kao i za klasične ESIF investicijske zajmove, uz kamate koje iznose 0,1% ili 0,25% ovisno o razvijenosti JLS ulaganja.

Više o zajmovima HAMAG-BICRO-a možete saznati ovdje.

Prijavite se na besplatni newsletter!

obavijesti o natječajima i programima za poduzetnike

Koristimo kolačiće u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva na stranicama. Ukoliko nastavite koristiti ove stranice, pretpostaviti ćemo da se slažete s  pravilima privatnosti i općim uvjetima poslovanja.