ZAJMOVI HAMAG-BICRO-a

INVESTICIJSKI ZAJAM IZ NPOO HAMAG-BICRO-A

Cilj Financijskog instrumenta je poticanje i oporavak gospodarskih i investicijskih aktivnosti na tržištu RH, jačanje konkurentnosti te zelene i digitalne tranzicije mikro, malih i srednjih poduzetnika kroz povećanje dostupnosti zajmova i povoljnije uvjete financiranja. Maksimalni iznos zajma je do 100.000,00 eura, uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 0,8%, rok otplate do deset (10) godina uključujući jednu (1) godinu počeka te bez troška obrade i rezervacije sredstava. Rok korištenja zajma je do šest (6) mjeseci, a minimalno 70% zajma mora se iskoristiti za investiciju (nabavu osnovnih sredstava za rad) dok se maksimalno 30% može iskoristiti za financiranje tekućih troškova poslovanja (obrtna sredstva).

ESIF MIKRO ZAJAM ZA OBRTNA SREDSTVA

Mikro zajam za obrtna sredstva odobrava se do iznosa od 25.000,00 eura, uz fiksne kamatne stope od 0,5%-1% i rokom korištenja od 3 mjeseca. Ovi krediti za likvidnost služe isključivo pokrivanju tekućih troškova poslovanja – najamnina, plaća (bruto), režija, sirovina, repromaterijala, zaliha itd., ovisno o vrsti poslovne aktivnosti.

ZAJMOVI ZA RURALNI RAZVOJ

Financijski instrumenti Mikro zajam za ruralni razvoj i Mali zajam za ruralni razvoj namijenjeni su subjektima malog gospodarstva, te su sufinancirani iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. U okviru ovih Financijskih instrumenata subjektima malog gospodarstva u poljoprivrednom, prerađivačkom i šumarskom sektoru izravno se odobravaju zajmovi u skladu s uvjetima Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.. Uvjeti su slični kao i za klasične ESIF investicijske zajmove, uz kamate koje iznose 0,1% ili 0,25% ovisno o razvijenosti JLS ulaganja.

Više o zajmovima HAMAG-BICRO-a možete saznati ovdje.

ESIF MIKRO ZAJAM I ESIF MALI ZAJAM ZA INVESTICIJE
(PRIVREMENO OBUSTAVLJENI)

ESIF investicijski zajmovi izvrsna su prilika kako za poduzetnike početnike ili one u nastajanju (sa planom osnivanja poduzeća), tako i za aktivne poduzetnike iz sektora mikro, malog i srednjeg poduzetništva. Uz najniže fiksne kamatne stope koje se kreću od 0,1%-0,5%, mogućnost počeka do godine dana, bez troškova obrade i/ili rezervacije sredstava te bez valutnog rizika, započeti ili unaprijediti poslovanje nikada nije bilo povoljnije i lakše. Dijele na dva podprograma – ESIF mikro zajam do 25.000,00 eura i ESIF mali zajam do 50.000,00 eura. Rok korištenja investicijskih ESIF zajmova je 6 mjeseci. Koriste se uglavnom za ulaganja u osnovna sredstva (nekretnine, oprema, uređaji, strojevi, alati itd.), pri čemu se do 30% iznosa zajma može alocirati u obrtna sredstva (likvidnost poduzeća).

Prijavite se na besplatni newsletter!

obavijesti o natječajima i programima za poduzetnike

Koristimo kolačiće u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva na stranicama. Ukoliko nastavite koristiti ove stranice, pretpostaviti ćemo da se slažete s  pravilima privatnosti i općim uvjetima poslovanja.