ZAJMOVI HAMAG-BICRO-a


EFRR MALI ZAJMOVI ZA INVESTICIJE

Mali zajam za investicije odobrava se u iznosu od 25.000,00 eura do 100.000,00 eura, uz fiksnu osnovnu kamatnu stopu za Republiku Hrvatsku na datum zaprimanja zahtjeva umanjenu za 1 postotni bod, rokom korištenja do 6 mjeseci i rokom otplate do 10 godina uključujući do 1 godine počeka. Ciljevi Financijskog instrumenta su jačanje održivog rasta i konkurentnosti MSP-ova, otvaranje radnih mjesta i poticanje proizvodnih investicija, kroz povećanje dostupnosti zajmova i povoljnije uvjete financiranja (smanjenje kamatne stope i smanjenje razine potrebnih sredstava osiguranja). Namjena EFRR zajma su osnovna sredstva (materijalna i nematerijalna imovina) i obrtna sredstva (maksimalno do 30% iznosa zajma).

EFRR MALI ZAJMOVI ZA OBRTNA SREDSTVA

Mali zajam za obrtna sredstva odobrava se u iznosu od 1.000,00 eura do 30.000,00 eura, uz fiksnu osnovnu kamatnu stopu za Republiku Hrvatsku na datum zaprimanja zahtjeva umanjenu za 0,5 postotna boda, rokom korištenja do 3 mjeseca i rokom otplate do 3 godine uključujući do 6 mjeseci počeka. Namjena zajma je financiranje obrtnih sredstava, odnosno financiranje troškova pripreme proizvodnje, sirovina i materijala, ostalih proizvodnih troškova, troškova zaposlenih, zakupa poslovnog prostora, režijskih troškova i općih troškova.

MALI ZAJAM ZA RURALNI RAZVOJ

Mali zajam za ruralni razvoj odobrava se u iznosu od 25.000,00 eura do 50.000,00 eura, uz fiksnu kamatnu stopu 0,10% i 0,25% (ovisno o razvijenosti JLS ulaganja), sa rokom otplate do 10 godina uključujući poček, a do 12 godina uključujući poček za ulaganje u nove višegodišnje nasade i za ulaganja u turizam u ruralnim područjima u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave iz I. – IV. skupine prema indeksu razvijenosti. Poček je do 12 mjeseci ukoliko je otplata minimalno 2 godine, a do 60 mjeseci za ulaganja u nove višegodišnje nasade. Cilj je olakšati pristup financiranju mikro, malih i srednjih subjekata malog gospodarstva u poljoprivrednom, prerađivačkom i šumarskom sektoru kroz veću dostupnost zajmova, smanjenje kamatnih stopa te smanjenje traženih sredstava osiguranja (kolaterala). Namjena zajma su osnovna sredstva (materijalna i nematerijalna imovina) i obrtna sredstva (maksimalno do 30% iznosa zajma).

ZAJAM ZA OBRTNA SREDSTVA U POLJOPRIVREDI (SP ZPP)

SP ZPP zajam za obrtna sredstva odobrava se u iznosu od 1.000,00 eura do 25.000,00 eura, uz fiksnu kamatnu stopu od 0,50%, rokom korištenja do 3 mjeseca i rokom otplate do 3 godine uključujući do 6 mjeseci počeka. Namjena zajma je financiranje obrtnih sredstava, odnosno financiranje troškova pripreme proizvodnje, sirovina i materijala, ostalih proizvodnih troškova, troškova zaposlenih, zakupa poslovnog prostora, režijskih troškova i općih troškova.

Više o zajmovima HAMAG-BICRO-a možete saznati ovdje.

Prijavite se na besplatni newsletter!

obavijesti o natječajima i programima za poduzetnike

Koristimo kolačiće u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva na stranicama. Ukoliko nastavite koristiti ove stranice, pretpostaviti ćemo da se slažete s  pravilima privatnosti i općim uvjetima poslovanja.