FINANCIJSKA ANALIZA I SAVJETOVANJE

Financijska analiza uz financijsko savjetovanje je usluga namijenjena prvenstveno aktivnim poduzećima. Kvalitetna analiza financijskih izvještaja (bilance, računa dobiti i gubitka, novčanog/financijskog toka, primitaka i izdataka itd.), omogućuje statički i dinamički pristup ocjeni dosadašnjeg poslovanja i isplativosti određenih ulaganja te stvara bazu za financijsko planiranje budućeg poslovanja poduzeća. To je izuzetno bitno pitanje jer su financije „krvotok“ poduzeća a njegova likvidnost, zaduženost, ekonomičnost i profitabilnost pokazatelji koji su upravi poduzeća esencijalni za donošenje kvalitetnih financijskih i ostalih poslovnih odluka.

Financijska analiza najčešće uzima u obzir posljednja dva poslovna razdoblja i uspoređuje prihodovnu stranu posljednjeg sa prihodovnom stranom pretposljednjeg razdoblja; jednako i rashodovne strane; pojedine stavke unutar aktive i pasive bilance poduzeća; unutar novčanog toka itd., te se temeljem dobivenih pokazatelja (a naročito onih koji nisu zadovoljavajući ili imaju negativan predznak), zalazi dublje i konkretnije u poslovne događaje koji su doveli do tog stanja. Prema tome, na vama je da nam dostavite vaša financijska izvješća a na nama da financijske pokazatelje dobivene njihovom analizom upotpunimo ostalim aspektima vašeg poslovanja i isporučimo vam konkretno rješenje i savjet kako da vaše poslovanje unaprijedite i podignete na višu razinu, odnosno osigurate vašem poduzeću potreban rast i razvoj.

Prijavite se na besplatni newsletter!

obavijesti o natječajima i programima za poduzetnike

Koristimo kolačiće u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva na stranicama. Ukoliko nastavite koristiti ove stranice, pretpostaviti ćemo da se slažete s  pravilima privatnosti i općim uvjetima poslovanja.